Šestomjesečni rok za prilagodbu objekata na zabranu pušenja.

TNT GROUP

Izrada pravilnika kojim se reguliraju smjernice za ugostitelje vezane uz provedbu Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih proizvoda na razini Federacije BiH je završena, saznaje klix.ba.

Iz Federalnog ministarstva zdravstva su potvrdili da je pravilnik dobio pozitivno mišljenje Ureda Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima EU-a te će biti objavljen u Službenim novinama Federacije BiH.

Pravne osobe, čiji objekti imaju iznimke od zabrane pušenja u skladu s ovim zakonom, dužne su uskladiti svoj rad s odredbama ovog pravilnika u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu, kako je napomenuto.

Nadzor nad primjenom ovog zakona obavljaju Federalna uprava za inspekcijske poslove i županijska tijela za inspekcijske poslove, sukladno članku 32. Zakona.

Kazne za kršenje ovog zakona će se početi naplaćivati nakon 12 mjeseci od početka primjene zakona, a kazne se kreću od 2000 do 5000 KM za pravne osobe, od 300 do 1000 KM za odgovorne osobe i od 500 do 1500 maraka za vlasnike i korisnike prostora gdje je pušenje zabranjeno. Kazna za fizičke osobe je 100 maraka. Zakon je stupio na snagu 28. svibnja prošle godine, te je Federalnom ministarstvu zdravstva dat rok od godinu dana za izradu pravilnika.

Više informacija možete pronaći na Večernji list BiH. Objava Šest mjeseci za prilagodbu objekta za zabranu pušenja prvobitno se pojavila na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima