Srbija: Ubo oca, baku i djeda jer nije mogao više za njih brinuti

TNT GROUP

Mladić je odmah nakon počinjenog ubojstva priznao policiji svoju krivnju i rekao da je to učinio iz sažaljenja.

Dvadesetdvogodišnjak koji je danas popodne izvršio trostruko ubojstvo u porodičnoj kući, upotrebivši lovačku pušku da ubije svoje članove porodice, je uhapšen. Tragičan incident se dogodio u Knjaževcu, malom gradu u Srbiji, i građani su bili šokirani viješću jer osumnjičeni mladić nije bio osuđen ni evidentiran za krivično djelo. Naime, mladić je upotrebom dedine puške ubio svog oca (60), baku (83) i djeda (81). 

Nakon istražnih radnji na mjestu zločina, policajci su za Kurir izjavili da je tijelo oca pronađeno u hodniku, dok su tijela bake i djeda bila u dnevnoj sobi sa upaljenim televizorom.

Mladić je odmah nakon ubojstva priznao policiji da je kriv i izjavio da je ubistvo počinio iz sažaljenja jer više nije mogao brinuti o svojoj porodici, navodeći da je djed bio senilan, a otac i baka bolesni. “Uhapšen je i priznao je djelo. Policiji je rekao da više nije mogao brinuti o njima”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, prenosi Telegraf.

Ovaj užasan događaj je šokirao lokalnu zajednicu i izazvao mnogo reakcija. Policija nastavlja sa istragom kako bi utvrdila sve detalje i motive ovog tragičnog zločina.

Objava Srbija: Ubio oca, baku i djeda jer se nije više mogao za njih brinuti pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima