Stižu nam ‘paklene’ vrućine: Temperature dostižu čak 40 stepeni.

TNT GROUP

Ako volite visoke temperature, u narednim danima ćete uživati, bar prema prognozi objavljenoj na BHMeteo koja predviđa da će temperature doseći do 41 stupanj.

“Vrhunac nadolazećih vrućina očekuje nas u četvrtak i petak sa temperaturama između 34 i 39°C, na jugu i sjeveru zemlje mjestimično do 41°C”, izvještava BHMeteo.

No nakon vikenda će doći do blagog pada temperature.

BH meteo navodi da će za vikend (22. – 23. lipnja) doći do postepenog smanjenja vrućine uz pad temperature.

“Mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom koji bi označili nešto nestabilniju i ne tako vruću treću dekadu lipnja”, dodali su.

Slično izvještava i Federalni hidrometeorološki zavod.

U srijedu 19. lipnja 2024. godine u Bosni i Hercegovini će biti sunčano i vruće. Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka će biti između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

Najviša dnevna temperatura zraka u srijedu će se kretati između 31 i 37°C.

U četvrtak 20. lipnja 2024. godine u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka će biti između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U petak 21. lipnja 2024. godine u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

Najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 32 i 38°C, na jugu zemlje do 40°C.

U subotu 22. lipnja 2024. godine veći dio dana će biti pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima će biti mogući lokalni pljuskovi i grmljavina širom Bosne uslijed razvoja oblačnosti.

Vjetar će biti umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C.

Najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 32 i 38°C.

Objava Stižu nam ‘paklene’ vrućine: Temperature se penju do 40 stupnjeva pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

Izvor: ( caportal.net / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima