Susret fratara iz Livna i Rame

TNT GROUP

Fratri koji pastoralno djeluju u livanjskom i ramskom distriktu već neko vrijeme redovno održavaju zajedničke susrete. Okupljaju se dvaput godišnje: u proljeće u Rami i u jesen u Livnu. Proljetni susret fratara livanjskog i ramskog samostanskog područja održan je 5. lipnja 2024. u prostorijama ramskog samostana. Na početku susreta sve prisutne pozdravio je ramski gvardijan fra Andrija Jozić, a nakon riječi dobrodošlice uslijedilo je i prigodno predavanje koje je za braću priredio i održao fra Nikica Vujica, župni vikar župe Podmilačje.

Fra Nikica je u svom predavanju govorio o redovništvu, odnosno životu posvećenom Bogu i različitim napastima s kojima se redovnici suočavaju. Posebno je istaknuo acediju – duhovnu napast koja pogađa mnoge vjernike, a postaje sve prisutnija i kod redovnika. Ona uništava radost i zanemaruje sadašnjost, udaljujući nas od molitve i Boga. Naglasio je da se u takvim duhovnim ili materijalnim napastima moramo ponovno zaljubiti u Božje djelo, cijeniti sebe onakvima kakvi jesmo i marljivo raditi na Božjem polju.

Nakon predavanja slijedilo je zajedničko euharistijsko slavlje u samostanskoj kapelici koje je predvodio fra Nikica. U propovijedi je istaknuo Božju ljubav i milosrđe koje nam se pružaju kroz današnju Božju riječ. Ova duhovna obnova i bratsko druženje dva samostanska područja završena je zajedničkim ručkom u fratarskoj blagovaonici.

biskupija-banjaluka.org/

Vrtlarija Šarić Livno

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima