Sutina: Susret sa Svetim Antom Padovanskim

TNT GROUP

Blizu je proslave zaštitnika župe sv. Ante Padovanskog u Sutini u Rakitnu. Večeras s početkom u 18 sati počinju mise trodnevnice u župnoj crkvi.

Prve večeri trodnevnice (ponedjeljak, 10. lipnja) svetu misu i pobožnost sv. Anti predvodi fra Stjepan Pavličević, župnik župe sv. Ilije Proroka iz Doljana. Liturgijsko pjevanje će izvesti Klapa Grga iz Posušja.

Utorak, 11. lipnja, drugu večer trodnevnice će predvoditi fra Josip Vlašić, upravitelj kapelanije Masna luka. Liturgijsko pjevanje će izvesti mlade iz Frame Posušje.

U srijedu, 12. lipnja u 18 sati, svetu misu treće večeri trodnevnice i uočnicu svetom Anti predvodi don Branimir Bevanda, župni vikar župe Marije Majke Crkve iz katedrale u Mostaru. Liturgijsko pjevanje će izvesti Biskupijski zbor mladih „ViDeMus“. Na uočnicu bit će i blagoslov djece.

Na sam blagdan sv. Ante Padovanskog, svečano sveto misno slavlje u 11 sati predvodi don Zvonimir Rezo, župni vikar župe sv. Ivana apostola i evanđelista iz Mostara. Liturgijsko pjevanje će izvesti Župni zbor župe sv. Ante Padovanskog iz Sutine. Sveta misa za hodočasnike je u župnoj crkvi u 8 sati.

U 17:30 sati će biti pobožnost sv. Anti svake večeri. Devetnica je započela 4. lipnja. Također, prilika je za svetu ispovijed kroz sve ove dane priprave.

Objava Sutina: U susret sv. Anti Padovanskom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima