Svjetska karate liga: Anđelo Kvesić osvojio zlato, a brat Ivan broncu

TNT GROUP

Hrvatski karatist iz Širokoga Brijega Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u teškoj kategoriji (+84 kg) na turniru Svjetske karate lige u Antalyi, dok su njegov brat Ivan u poluteškoj kategoriji (-84 kg) i Ema Sgardelli (-50 kg) osvojili brončane medalje.

Anđelo je najprije osvojio prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini bez izgubljenog boda uspjesima nad Škotom Gregom Andersonom (6-0) i Gruzijcem Merabijem Galašvilijem (3-0.)

U četvrtfinalu na “senshu” ili prvi osvojeni bod svladao je Talijana Mattea Avanzinija (2-2), a u polufinalu bio je bolji i od Roba Timmermansa, koji nastupa za Curacao s 2-1. U dvoboju za zlatno odličje Kvesić je uvjerljivo nadvisio Egipćanina Tareka Taha Mahmouda sa 7-3.

Broncu je osvojio Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji (-84 kg). U kvalifikacijskoj skupini četvrtfinale je izborio ostvarivši sve tri pobjede rezultatom 3-0. Istim ishodom završile su borbe protiv Nizozemca Briana Timmermansa, Talijana Andree Minardija i Gruzijca Luke Vasadzea. U četvrtfinalu bio je bolji od Turčina Ugura Aktaša 5-4, a u polufinalu uslijedio je minimalan poraz od Egipćanina Youssefa Badawya 3-2.

U hrvatskom okršaju za broncu mlađi Kvesić uvjerljivo je bio bolji od kolege iz reprezentacije Enesa Garibovića sa 6-0.

Na turniru u Turskoj sudjelovalo je 360 karatista iz 60 zemalja.

Svjetska karate liga: Anđelo Kvesić osvojio zlato, a brat Ivan broncu

Post Svjetska karate liga: Anđelo Kvesić osvojio zlato, a brat Ivan broncu je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima