Učenici završnih razreda iz Brotnja posjetili Vukovar

TNT GROUP

Sporazumom o međunarodnoj suradnji između Ministarstva branitelja RH te općina i gradova u Bosni i Hercegovini, a u kojima se u školama djeluje po hrvatskom planu i programu, organizira se posjet učenika završnog razreda iz BiH gradu heroju – Vukovaru. Učenici osnovnih škola iz Čitluka, Međugorja i Čerina realizirali su ovaj važan posjet u razdoblju od 14. 3. do 16.3. 2024. godine.

Tijekom terenske nastave u Vukovaru, učenici su imali priliku posjetiti memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje su, zahvaljujući vodičima, upoznali povijesnu ostavštinu grada koji je pretrpio strašnu tragediju u Domovinskom ratu. Učenici su razgledali muzeje i druge ustanove koje zorno svjedoče o tim teškim danima.

Terenska nastava završila je “školom mira” čiji je temeljni cilj da učenici ponesu svojim domovima poruke mira, nenasilja i tolerancije kao jedinim načinom na koji se može izgraditi ljepša i sigurnija budućnost. U tom smislu, naši učenici su prošli i kroz kviz znanja te polučili izvrsne rezultate, a kviz je ujedno i poslužio kao dodatna motivacija nastavnicima kako bi u nastavi primjenjivali korelaciju i integraciju nastavnih sadržaja.

Za kraj dodajmo i to da su u tijekom tri dana Vukovar posjetili učenici završnih razreda Osnovne škole fra Didaka Buntića, Osnovne škole Bijakovići i Osnovne škole Čerin te njihovi nastavnici-pratitelji.

The post Učenici završnih razreda iz Brotnja posjetili Vukovar appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima