Udruženje Pomozi.ba i ove godine pokreće humanitarnu akciju  „Ramazan 2024“

TNT GROUP

Pomozi.ba pokreće humanitarnu akciju tokom mjeseca Ramazana koju možete podržati pozivom na humanitarne brojeve 17022 i Obrok za sve 17001.

Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

U sklopu akcije „Ramazan 2024“ planiramo je podijeliti 1.000 tona hrane za socijalno ugrožene bh. građane, te stanovnike Gaze i Sirije, a svakog dana tokom ovog mjeseca pravit će se stotine iftara za korisnike projekta „Obrok za sve“.

Paketi će iz Sarajeva stići do Donjeg i Gornjeg Vakufa, Viteza, Travnika, Turbeta, Kneževa, Kotor Varoši, Bugojna, Bihaća, Maglaja, Zenice, Banjaluke, Bosanskog Grahova, Livna, Zavidovića, Tuzle, Tešnja, Čelića, Visokog, Brčkog, Gruda, Sapne, Mostara, Konjica, Jablanice, a brojna partnerska udruženja i javne kuhinje podijelit će hranu ljudima koji žive u vrlo teškim uslovima i na rubu siromaštva iz tih gradova i okolnih mjesta.

Novčane donacije mogu se izvršiti i putem web stranice pomozi.ba klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, PayPala i bankovnih računa Udruženja, sa naznakom „Ramazan 2024“.

Ukoliko neko želi posebno donirati iftar, u svrhu donacije treba naznačiti “Iftar 2024”. Cijena iftara ove godine iznosi 10 KM.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima