Vatikan odobrio početak postupka beatifikacije kardinala Franje Kuharića.

TNT GROUP

Sveta Stolica je odobrila početak procesa za beatifikaciju Sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića, koji je bio omiljen među hrvatskim vjernicima i koji je umro na glasu svetosti.

Ovo je objavio večeras nadbiskup zagrebački mons. Dražen Kutleša na proslavi zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata.

“Danas, na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, čijoj je zaštiti prije trideset tri godine kardinal Franjo Kuharić povjerio grad Zagreb, imam čast i zadovoljstvo priopćiti vam radosnu vijest. Nakon što smo zatražili od Dikasterija za kauze svetaca informacije o tome postoji li bilo kakva prepreka od strane Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Franje Kuharića, spomenuti Dikasterij nam je odgovorio da nema nikakvih prepreka za pokretanje kauze za beatifikaciju i kanonizaciju Sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića”, rekao je mons. Kutleša na početku misnog slavlja pozdravljajući predvoditelja slavlja, tajnika Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup mons. Paul Richard Gallaghera.

Podsjetimo, na desetu obljetnicu smrti voljenog kardinala Franje Kuharića, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić objavio je kako su se stekli uvjeti za početak procesa beatifikacije kardinala Kuharića.

Međutim, taj proces godinama nije se pomaknuo s mrtve točke te je ta tema aktualizirana dolaskom novog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, koji često u propovijedima citira svog prethodnika kardinala Franju Kuharića kao i bl. kardinala Alojzija Stepinca.

Objava Vatikana o odobrenju pokretanja procesa beatifikacije kardinala Franje Kuharića prvi puta je viđena na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima