Vatrena euforija u Livnu: Grad živi za Dalića i Hrvatsku 10 dana uoči Eura!

TNT GROUP

Livno je spremno za početak Europskog nogometnog prvenstva. Hrvatski nogometaši su odigrali prvu pripremnu utakmicu za Euro, gdje su naši Vatreni pobijedili 3:0 Sjevernu Makedoniju na Rujevici.

 

Slijedi sastanak s papom Franjom i generalna proba protiv Portugala u subotu. Jučer se Luka Modrić pridružio kampu na Krku, kompletirajući naš tim za novo veliko natjecanje.

 

Euforija je prisutna diljem Hrvatske, svi jedva čekaju put prema Njemačkoj, uključujući i Livno koje se ponosi Zlatkom Dalićem. Hotel Novitas u Livnu postavio je zastavu podrške svom sugrađaninu kao zahvalu za promociju Grada Livna. Poruka je jasna – velika podrška hrvatskoj reprezentaciji od Livnjaka koji također kreću put Njemačke.

 

Dalić uvijek ističe ljubav prema Livnu i Varaždinu te je poznat kao rado viđen gost u cijeloj Hrvatskoj. Livno je dalo mnoge velike sportaše, uključujući nogometaše kao što su Davor Šuker, braća Kovač i mnoge druge. Tradicionalno, izbornik Dalić održava ljetni kamp u Livnu usko surađujući s NK Troglav 1918 Livno.

 

Početak Europskog prvenstva je 14. lipnja te traje do 14. srpnja. Vatreni će prvu utakmicu odigrati 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, zatim 19. lipnja protiv Albanije u Hamburgu te zaključiti grupnu fazu 24. lipnja u Leipzigu protiv Italije.

Goldnevnikhr

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima