VIDEO: Mladi Livnjak zadivljuje Amerikance zakucavanjima, a na ljeto će igrati u NBA ligi

TNT GROUP

KARLO MATKOVIĆ je trebao biti prvi centar hrvatske reprezentacije na nedavnim kvalifikacijama za Eurobasket, ali je odlučio napustiti Cedevitu Olimpiju i otići u Ameriku. Tamo je potpisao za Birmingham Squadron, razvojnu momčad New Orleans Pelicansa, koji su ga izabrali kao 52. pick NBA drafta 2022. godine.

Matković će igrati u Razvojnoj ligi do kraja sezone kako bi se prilagodio na američku košarku i život te radio po programu Pelicansa. Nakon toga bi trebao biti dio prve momčadi i potpisati pravi NBA ugovor. Do sada je odigrao pet utakmica i ostavio odličan dojam.

U svojim prvih pet utakmica je pokazao izvanredne performanse. U zadnjem dvoboju, postigao je 14 poena (šut 7/9), sedam skokova, tri blokade i tri izgubljene lopte. Iako je ovo bila njegova najlošija utakmica u sezoni, Matković u prosjeku postiže 18.2 poena, 8.2 skoka i 1.8 blokada uz gotovo 60% šuta iz igre i perfektnu liniju slobodnih bacanja.

U Razvojnoj ligi, Matković se ističe svojim sjajnim atletizmom i čitanjem igre, što mu omogućuje lagane poene i atraktivna zakucavanja.

Na zadnjoj utakmici je imao nekoliko takvih momenata, a jedno od njih je proglašeno za najbolje zakucavanje utakmice.

Osim toga, izveo je i najbolju blokadu utakmice i doprinio obrambenim sposobnostima koje su momčad dovele do četvrte pobjede u pet utakmica od njegova dolaska.

Karlo Matković, koji ima 208 cm i koji će sljedećeg mjeseca napuniti 23 godine, započeo je seniorsku karijeru u Cedeviti i proveo tri sezone na posudbama u Srbiji prije nego se vratio u Cedevitu Olimpiju u Sloveniji. U ABA ligi ove sezone, prosječno je postizao 15.6 poena, 7.2 skoka i 2.8 blokada.

Ako Matković uspješno prođe razdoblje u Squadronu, postat će 22. hrvatski košarkaš u NBA ligi. Trenutno su u ligi aktivna četvorica: Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac i Luka Šamanić, a moguće je da im se uskoro pridruži i Zvonimir Ivišić, visoki centar koji bi mogao izaći na draft ove godine nakon sveučilišne karijere u Kentuckyju.

Index.hr

VIDEO: Mladi Livnjak zadivljuje Amerikance zakucavanjima, a na ljeto će igrati u NBA ligi


Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima