VIDEO / Sestra Magdalena Marić o svojoj misionarskoj misiji na Solomunskim otocima

TNT GROUP

Sestra Magdalena Marić već šest godina služi kao misionarka na Solomonovim Otocima. Nakon uspješnog završetka studija pedagogije u Sarajevu, premještena je u Livno gdje je radila u vrtiću sestara milosrdnica punih 20 godina prije nego što je odlučila krenuti u misije 2018. godine.

U intervjuu za RTV Herceg-Bosnu, sestra Magdalena opisuje život u ovom siromašnom otočkom području s oko 600 tisuća stanovnika, većinom kršćana.

Sestre Milosrdnice, red kojem sestra Magdalena pripada, djeluju na Solomonovim Otocima od 2011. godine pružajući pomoć lokalnom stanovništvu.

 

Sestra Magdalena je oduvijek gajila ljubav prema misijama, a prvu misiju je započela sa 24 godine.

Žitelji župe Buma, gdje sestra Magdalena služi, poznati su po svojoj ljubaznosti i srdačnosti unatoč siromaštvu. Većina kuća izgrađena je od lišća i blata, dok bogatiji imaju drvene kuće.

Godišnje školovanje djeteta u tom području iznosi samo 100 eura, a djeca su oduševljena dolaskom misionarki.

Sestra Magdalena ističe važnost pružanja pomoći, bilo kroz molitvu ili materijalnu podršku, kako bi se realizirali brojni projekti. U njihovom centru organiziraju programe za djevojke i samohrane majke koje si ne mogu priuštiti obrazovanje, pružajući im besplatno obrazovanje.

Sestra Magdalena planira povratak na Solomonove Otoke u kolovozu ove godine i naglašava da će se nastaviti vraćati i pomagati potrebitima koliko god joj zdravlje to bude dozvoljavalo. Njihov osmijeh i sreća predstavljaju neprocjenjivu nagradu za njen rad.

Večernji.ba

VIDEO / Sestra Magdalena Marić o svojoj misionarskoj misiji na Solomunskim otocima

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima