Vinarija Puntar iz Neuma osvojila četiri medalje na Decanter 2024. – Postignuće vinarije Puntar iz Neuma na Decanteru 2024. – Vinarija Puntar osvojila četiri medalje na Decanter 2024.

TNT GROUP

Vinarija Puntar iz Neuma ostvarila je veliki uspjeh na najvećem svjetskom vinskom natjecanju, Decanter World Wine Awards 2024, koje se tradicionalno održava u Londonu. Ova prestižna vinarija je osvojila dvije srebrne i dvije brončane medalje, potvrđujući svoj izvanredan kvalitet na globalnoj vinskoj sceni.

Srebrne medalje su dodijeljene vinima 69 (vranac i trnjak) 2020 i Saint 2022. Posebno se ističe Saint 2022, proglašen kao najbolje ocijenjeno bijelo vino u Bosni i Hercegovini. Brončane medalje su zaslužile Žilavka Selekcija 2022 i Žilavka Selekcija 2023, koja su također pokazala visok nivo kvalitete i privukla pažnju stručnjaka.

Decanter World Wine Awards je poznat po strogom procesu ocjenjivanja, gdje vrhunski vinski stručnjaci ocjenjuju vina iz cijelog svijeta. Ove godine je sudjelovalo preko 250 stručnjaka, uključujući 20 majstora somelijera i 61 majstora za vino, koji su ocijenili 18,143 vina iz 57 zemalja, naglašavajući važnost osvojenih medalja.

Ovi rezultati uživaju međunarodno povjerenje tržišta i potrošača, potvrđujući visok kvalitet vina Vinarije Puntar i doprinoseći njihovoj reputaciji na svjetskoj vinskoj sceni.

Uspjeh Vinarije Puntar na Decanter 2024 još jednom potvrđuje vrhunski kvalitet vina iz regije i motivira dalji razvoj vinske industrije, potičući vinare da nastave ulagati u kvalitetu i inovacije.

Objava Vinarije Puntar iz Neuma o osvajanju četiri medalje na Decanter 2024. pojavila se prvi put na Neum.online.
Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima