Zagrebački klub livanjskih studenata organizirao ‘Sajam karijera HBŽ’

TNT GROUP

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS), kao jedna od najaktivnijih udruga mladih na području Hercegbosanske županije, ove godine, po deseti put, organizirao je “Sajam karijera HBŽ“.

Sajam je započeo u Narodnom Sveučilištu gdje su članovi kluba održali predavanja o studentskom životu u Zagrebu i svim mogućnostima koje nudi zagrebačko sveučiliste; od stipendija, razmjene studenata itd.

Otvaranju sajma su bili i nazočni predstavnici Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije koji su financijski potpomogli  održavanju Sajma karijera, kao i predstavnici grada Livna.

Svaki fakultet, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu imao je svoj štand na kojem su ih njihovi studenti, uglavnom s područja Livna predstavili te podijeliti svoje iskustvo s maturantima ove županije.

“Namjera nam je kao i prethodnih godina pomoći mladima pri odabiru fakulteta, dati korisne savjete o studiranju i pomoći pri odabiru budućeg zanimanja”, istakli su iz Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

Ove godine, svoj stand imalo je i Ministarstvo obrane BiH koji su informirali učenika završnih razreda srednje škole o prijemu u djelatnu vojnu službu pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

Većini tih studenata međutim, primarni cilj je pohađati fakultete u Zagrebu ili Splitu te u Mostaru.

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima