Završen projekat “Perspektiva mladih na Kulturnim rutama”

TNT GROUP

Manifestacija završetka projekta Kulturne rute iz perspektive mladih održana je 27. svibnja u Centru za kulturu mladih Mostar, koju su organizirala četiri vijeća mladih: Vijeće mladih Grada Konjica, Vijeće mladih Općine Čitluk, Vijeće mladih Grada Mostara i Vijeće mladih Općine Jablanica, u kojoj je također sudjelovala Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića – Čitluk.

Kroz projekt, mladi su sudjelovali u nagradnom natječaju “Kulturna baština svoga grada opisujem i slikam cijelim svojim bićem”. Projekt je imao za cilj unapređenje položaja mladih u području kulture, sporta, ekologije i društvene odgovornosti, a podržan je od strane predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnana Velagića.

Njihova podrška omogućila je uspješnu aplikaciju i realizaciju svih aktivnosti projekta. Nagrađeni učenici iz naše škole zajedno s pedagoginjom Josipom Primorac i profesoricom Marijom Juričić Vasilj, prisustvovali su manifestaciji i primili nagrade za najbolje literarne i likovne radove.

U kategoriji literarnih radova, prvo mjesto je osvojila učenica Petra Miletić (IV.1) s pjesmom “Pođi prijatelju moj!”, drugo mjesto Dominika Stojić (II.2) “Brotnjo”, a treće mjesto Katarina Sivrić (II.2) “Međugorje”. U kategoriji likovnih radova, prvo mjesto su osvojili Mladen Mandžo i Andrea Milićević (IV.3) s videouratkom “Naše Brotnjo”, drugo mjesto Dominika Stojić (II.2) “Toplina negdašnjeg broćanskog doma”, a treće mjesto Josipa Grbavac (IV.7) “Motivi Brotnja – fra Didak Buntić.”

Nagrade su omogućile glavne pokroviteljice projekta, resorni ministar i predsjednica Vlade HNŽ-a. Nagrade su uručili zastupnici u Skupštini, Povjerenstvo za mlade i obrazovanje, zastupnica Marija Matuško i zastupnik Harun Kurtović. Svi radovi učenika su objavljeni u digitalnoj i tiskanoj brošuri “Kulturne rute iz perspektive mladih”.

Završna svečanost okupila je učenike, nastavnike, predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnike općina i gradova, kao i zakonodavnu i izvršnu vlast HNŽ-a. Svečanosti su prisustvovale Antonela Planinić, tajnica Općinskog vijeća Čitluk i Željka Prusina iz Općinske službe za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje.

Završen projekat "Perspektiva mladih na Kulturnim rutama"

pedagoginja Josipa Primorac, prof./Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića/Citluk.ba

Objava projekta “Kulturne rute iz perspektive mladih” prvobitno se pojavila na stranici Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima