Završene kvalifikacije za EP U19 u Trebinju

TNT GROUP

U razdoblju od 14.-17. ožujka održane su kvalifikacije u vaterpolu za EP U19 u Trebinju, za EP koje se održava u Bugarskoj u rujnu.

Na prvom okupljanju u Sarajevu, poziv je dobilo 32, nakon čega je izbronik Stevan Nonković izabrao 16 momaka za daljni nastavak priprema.
Pripreme su se održale u Trebinju u dva navrata u ukupnom trajanju od 24 dana. Na kvalifikacijama su nastupili BiH, Finska, Francuska, Velika Britania i Češka, te su dvije prvoplasirane momčadi ostvarile prolazak na Europsko prvenstvo.
Reprezetacija Bosne i Hercegovine je pobjedila Finsku rezultatom 20:10, Veliku Britaniju 12:9, te u odlučujućoj utakmici protiv Česke, pokleknula u zadnjoj četvrtini, te na kraju poražena 6:10. Zadnji dana natjecanja upisan je poraz protiv nove svjetske vaterpolo sile Francuske 4:19.
Izbornik S. Nonković: “Pokazali su volju i želju i to je putokaz za budućnost svima u Vaterpolo savezu BiH. Probali i dali smo više od sebe i u ovom momentu ovo je naš maksimum. Borili smo se sinoć i sa Češkom i nedostatak iskustva na velikim natjecanjima je presudio. Meni je bitno da su se momci pokazali kao pravi sportisti i da je početak priče koja će  živjeti.”
Završene kvalifikacije za EP U19 u Trebinju
Kristian Njavro iz našeg domaćeg kluba, izjavio je: “Velika stvar za vaterpolo i sami sport. Sve je počelo s Ivicom Bačićem i željom za osnivanja BiH saveza, te na kraju i samim osnivanjem, a zaokružili smo priču s Branimirom Butiganom, kao predsjednikom VS BiH. Branimir je svojim radom i organizacijom usmjerio vaterpolo u BiH u novu priču i nikada se ne smijemo vraćati ispod ovog nivo. Naš klub je pomogao u svim segemntima u ovoj organizaciji kao i u pripremi momčadi. Seniorska ekipa je odradila 4 sparing utakmice i međunarodni turnir (o klubskom trošku) kao pomoć za uigravanjem reprezetacije, dali smo i opremu za treniranje, te sam i osobno radio s momcima u Trebinju.
Ponosni smo na našeg Josipa Glavinića koji je bio u 16 momaka koji su izabrani za kvalifikaciski turnir te na naše momke Marka Maslaća i Luku Jurkovića koji su imali obaveze u radu na zapisničkom stolu.”
Završene kvalifikacije za EP U19 u Trebinju

Objava Završene kvalifikacije za EP U19 u Trebinju pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima