Završeno postavljanje spomenika legendarnom Mercedesu u Imotskom.

TNT GROUP

Godinama se Imoćani koriste kao predmet šale, ali su istovremeno simbol iseljeničkog života. Nakon godinu dana rada, postavljen je spomenik na ulazu u Imotski.

Očekuje se službeno otvorenje spomenika Mercedesu. Kamena replika popularnog modela Minika se polako slaže na ulazu u Imotski, i to od 50 tona imotskog kamena.

“Riječ je o imotskom kamenu koji se ne može naći u jednom komadu, to je naš dolit. Tvrd je i morali smo ga pilati na 12 mjesta kako bismo ga sastavili od imotskog kamena,” rekao je Ivan Topić Nota, inicijator projekta.

“Bilo je kritičara, ali smo pronašli sponzore za projekt vrijedan oko 50 tisuća eura. Ovo nije spomenik automobilu, već imotskim iseljenicima i njihovom uspjehu,” istakao je Topić.

Spomenik je radio godinu dana, uključujući i studente kiparstva. Autor spomenika Mislav Rebić izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u izradi. “Model 115 je bio predložak, ali smo stilizirali automobile,” dodao je.

Unatoč sličnosti s originalom, majstor Rebić je istakao da nijedan detalj nije identičan. Imotski je i dalje poznat po Mercedesima, pa se nadaju da će spomenik biti ponos Imoćana.

Otkrivanje spomenika planirano je za 8. lipnja.

Izvor: net.hr

 

Članak Završen spomenik legendarnom Mercedesu u Imotskom prvi je objavljen na portalu Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima