Žena naoružana upala u njemačku bolnicu i ustrijeljena nakon višesatne opsade

TNT GROUP

U bolnicu Luisenhospital u njemačkom Aachenu jučer kasno navečer upala je naoružana 65-godišnjakinja, što je rezultiralo višesatnom policijskom opsadom. Žena je na kraju teško ranjena i iznesena iz objekta na nosilima, priopćila je policija. Niko drugi u bolnici nije ozlijeđen.

Policija je upotrijebila vatreno oružje nakon što 65-godišnjakinja nije reagirala na njihove naredbe. Prema policijskom priopćenju, žena je prijetila djelatnicima bolnice s pištoljem i nečim što je nalikovalo eksplozivu. Specijalne snage su poslane na lice mjesta iz obližnjeg grada Eschweilera.

Nakon što je ušla u bolnicu, žena je prijetila djelatnicima fizioterapeutske ordinacije i sklonila se u jednu sobu. Poznato je da je zapalila pirotehniku unutar bolnice, a dim je kasnije bio primijećen. Okolno područje i bolnica s gotovo 400 pacijenata i 1600 članova osoblja su evakuirani.

Policija je izvijestila da se sumnja da je 65-godišnjakinja imala suicidalne namjere. U klinici je ušla s praznim pištoljem i bacila bengalku prije nego što je uočena s nečim što je izgledalo kao pojas s eksplozivom. Međutim, kasnije se otkrilo da je pojas bio lažan, te da je žena prethodno zapalila svoj stan u Eschweileru.

Policija je blokirala teren oko bolnice od poslijepodneva jučer, a helikopter je kružio iznad područja. Pirotehnička jedinica također je stigla na lice mjesta. Ljudi su izbezumljeno trčali iz zgrade, navodi Aachener Zeitung.

Naoružana žena upala u njemačku bolnicu, ustrijeljena nakon višesatne opsade Dnevni.ba.

Izvor: ( dnevni.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima