Životna priča hrvatskog iseljenika rođenog kod Neuma: Novac uložio u Hrvatsku gdje se već 20 godina bori za svoju imovinu.

TNT GROUP

Marko Tapalović, rođen 1940. godine u Dubravici kod Neuma, ima fascinantnu životnu priču. Sa tri brata i dvije sestre, odrastao je u teškim vremenima obilježenim obiteljskim tragedijama iz Prvog i Drugog svjetskog rata. Nakon radnog iskustva u gradnji Zračne luke u Ćilipima kao maloljetnik, proveo je vrijeme u vojsci zbog obiteljske povijesti. Nakon opasnog mirovnog angažmana u Egiptu, Tapalović je odlučio krenuti drugim putem.

Ubrzo je pronašao posao u Rijeci, gdje je započeo svoju ugostiteljsku karijeru. Njegova odluka da 1966. godine ode u Njemačku kao konobar pokazala se kao prekretnica, jer je tamo s prijateljem otvorio vlastiti restoran. Uslijedili su uspješni poslovi u Njemačkoj, a konačan povratak u Hrvatsku 1975. godine.

U međuvremenu se oženio i osnovao obitelj, s kojom je uspješno vodio ugostiteljski posao. Unatoč brojnim izazovima, Tapalović je uložio u Hrvatsku i ostvario prosperitet. Međutim, suočen s dugogodišnjim pravnim sporom s austrijskom hotelskom kućom Valamarom, Tapalović se i dalje bori za svoju imovinu.

Njegova upornost i vjera u pravdu nadilaze prepreke s kojima se susreće, ostavljajući otvoreno pitanje ishoda ove dugotrajne borbe. Nada se da će hrvatsko pravosuđe donijeti pravednu odluku, pružajući potporu običnom čovjeku u sukobu s moćnim stranim investitorom.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima