Zvonko Milas posjetio općinu Posušje

TNT GROUP


Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje
Zvonko Milas posjetio općinu Posušje

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, boravio je danas u službenom posjetu općini Posušje.

Tijekom jutra u zgradi Općine Posušje sastao se s načelnikom općine Antom Begićem i predsjednikom Općinskog vijeća Marijom Knezovićem. U kratkom razgovoru domaćini susreta upoznali su državnog tajnika Milasa s kapitalnim projektima koji doprinose razvoju Posušja, a posebno s onima koji su realizirani u partnerstvu sa Središnjim uredom i Vladom Republike Hrvatske.

U nastavku posjeta obišli su jedan od njih, na lokaciji sportskog kompleksa Mokri Dolac, gdje se u protekloj godini završilo podizanje reflektorske rasvjete i proširenje te uređenje pomoćnog terena.

U izjavi za medije načelnik Begić je istakao zadovoljstvo današnjim dolaskom g. Milasa u Posušje ali i dosadašnjom plodonosnom suradnjom. „Ona za naše Posušje znači puno. Posebno smo orijentirani na našu djecu, na našu budućnost, budući da smo jedna od rijetkih općina u BiH koja ima pozitivan prirodni prirast, općina u kojoj se obitelji iz inozemstva čak i vraćaju i mi moramo stvoriti sve preduvjete za ugodan boravak i život na ovim prostorima.To postižemo i ovakvim projektima. Na stadionu Mokri Dolac trenira 450 djece. Otvorili smo novu osnovnu školu i sveli nastavu na jednu smjenu. Sve te stvari poboljšavaju općenito život i roditelja i naše djece.“ Načelnik je nadodao kako očekuje nastavak vrlo dobre suradnje sa Središnjim državnim uredom, Vladom RH i ministrima te im je uputio riječi zahvale za dosadašnju potporu.

Državni tajnik Milas kazao je kako je dugogodišnja suradnja s općinom Posušje na visokoj razini. Dodao je kako osluškuju potrebe općine Posušje i svega onog što je najvažnije za unaprjeđenje kvalitete života. Kada je riječ također o Posušju, posebno je istaknuo kako raduje činjenica o rastu broja djece i mladih obitelji, a najavio je nastavak zajedničkog rada svih ministarstava Republike Hrvatske, kako bi na najbolji mogući način povezali dvije države ali prije svega pripadnike istog naroda.

Današnji posjet zaključen je posjetom Javnom poduzeću Radio Posušje, gdje je upriličen obilazak radova koji se provode također u suradnji s Vladom RH, a ovom prilikom g. Milas je dao i opsežan intervju za naš radio. Između ostaloga, riječi je bilo konkretno o projektima na podučju općine Posušje koji su dobili potporu od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i Vlade RH zajedno sa ministarstvima, a i ovom prilikom je naglašeno da će se dobra suradnja i potpora nastaviti i u budućnosti.

Treba još navesti kako je sinoć gost, u društvu predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića i lokalnih čelnika, obišao župnu crkvu u Sutini gdje se realizira projekt utopljavanja objekta.

Objava Zvonko Milas posjetio općinu Posušje pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima