Novi grad postao dio Federacije

TNT GROUP

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je u srijedu navečer usvojio Prijedlog zakona o Gradu Novi Travnik kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Opozicijski zastupnici su kritikovali ovaj potez HDZ-a BiH, tvrdeći da ista stranka blokira proglašavanje Travnika gradom.

Predlagači i zastupnici koji podržavaju prijedlog Vlade FBiH da se Novi Travnik proglasi gradom, negirali su ove tvrdnje i optužili SDA-ovog načelnika općine za nedostatak podrške u proglašavanju Travnika gradom, tvrdeći da ne želi narušiti odnose sa HDZ-om u županiji, prenosi 033.ba.

Prijedlog Zakona o Gradu Novi Travnik je usvojen sa 59 glasova za, 11 suzdržanih i sedam protiv, što predstavlja nešto širu podršku zakonu u Parlamentu FBiH.

Zastupnici su također usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obitelji s djecom u Federaciji BiH, te prihvatili i uputili u javnu raspravu Nacrt zakona o zaštiti prava na pravično suđenje u razumnom roku, te Nacrt zakona o socijalnim uslugama u Federaciji BiH.

Također, prihvaćeni su i upućeni u javnu raspravu Nacrt zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba i Nacrt zakona o građanskoj inicijativi i zaštiti građana i aktivista Federacije BiH.

Zastupnici su prihvatili Nacrt programa rada Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za 2024. kao osnovu za izradu prijedloga, kao i Nacrt kodeksa ponašanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Primljen je Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, te Informacija o vanjskom i unutarnjem dugu u Federaciji BiH na dan 31. prosinca 2022.

Članak Federacija dobila novi grad je prvi put objavljen na portalu Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima