Predstavljanje knjige ‘Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa’ održano u Livnu

TNT GROUP

Promocija knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije” autora Admira Lisice održana je u Livnu u subotu, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod.

Admir Lisica, autor knjige, obratio se prisutnima i govorio o motivima i ciljevima koje je imao prilikom pisanja ovog djela, ističući važnost razumijevanja kompleksnih geopolitičkih odnosa i njihovog utjecaja na Bošnjake.

Na promociji su prisutni čuli o procesima usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u, važnosti društveno političkog organiziranja Bošnjaka u proteklih 100 godina i potrebnim koracima za izgradnju društva u BiH.

Nakon formalnog dijela, uslijedila je diskusija u kojoj su učesnici postavljali pitanja autoru i dijelili svoja mišljenja o temama knjige.

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Livno ističe da knjiga predstavlja značajan doprinos razumijevanju političkih i društvenih izazova bošnjačke zajednice.

Predstavljanje knjige privuklo je veliki broj posjetitelja, među kojima su bili i predstavnici političkog i kulturnog života grada Livna.

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima