Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

TNT GROUP

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promovirana su 84 diplomanda, od kojih je 21 prvostupnik i 63 magistara struke.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić pozdravila je prisutne u ime rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića i rekla kako se na Filozofskom fakultetu uspješno provodi Humboldtov model sveučilišta koje proizvodi znanje o kulturi i bolonjski proces koji se temelji na tržištu rada, a diplomandima je poručila da sada kreću u novi život s izazovima, kušnjama, ali i problemima.

„Pred vama je važan put. Idite samouvjereno u pravcu svojih snova, njegujte akademizam i poštujte ljudske vrijednosti, etiku i moral ugradite u sve pore vašega društva, jer u vremenima u kojima djelujemo samo na tim principima možemo opstati“, poručila je prof. Kazazić.

Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Dražen Barbarić poručio je diplomandima da budu najbolji i najpropulzivniji dio svojih zajednica te da učine svoje društvo boljim.

Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

„Nas starije generacije tjerajte na prilagodbu i ne dopustite nam da se uljuljamo u konformističku poziciju međugeneracijskoga jaza na koji se toliko često pozivamo. Nikada nikome ne dopustite da podcijeni znanja i kompetencije koje ste stekli na Filozofskom fakultetu, a koja sada samostalno nosite kroz vlastite životne puteve“, kazao je prof. Barbarić i dodao kako su diplomiranim studentima vrata Fakulteta uvijek otvorena.

Post Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima